منوی دسترسی
تسهيلگري و تنظيمگري به معناي تصديگري نيست.
رئيس سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير تأكيد كرد:
تسهيلگري و تنظيمگري به معناي تصديگري نيست
رئيس سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير در آيين اعطاي اولین مجوز به فعالان حوزه رسانه های صوت و تصويري تأكيد كرد: اين سازمان تسهيلگر است و هدفش تصديگري نيست.
به گزارش روابط عمومي رسانه ملي، مهندس سياهكلي رئيس سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير در اين مراسم با اشاره به دو بخش تنظيمگري در حوزه زير ساخت و تنظيمگري در حوزه محتوا و خدمات گفت: در تنظيمگري در حوزه زيرساخت، وزارت ارتباطات، در بخش تنظيم مقررات ارتباطات راديويي از دير باز فعاليت كرده است، اما تنظيمگري در حوزه محتوا و خدمات پيش از اين در كشور ما متولي خاصي نداشت.
سياهكلي با بيان اينكه فقط در حدود ده كشور پيشرفته در دنيا در حوزه محتوا و خدمات صوت و تصوير فراگير فعاليت گستردهاي دارند، گفت: در كشور ما اين مطالعات از سالها قبل شروع و پس از دستور مقام معظم رهبري به رئيسجمهور مسئوليت تنظيمگري، نظارت و صدور مجوز صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي برعهده سازمان صداوسيما گذاشته شد.
وي با اشاره به شبهاتي كه در برخي رسانهها در زمينه تشكيل اين سازمان در صداوسيما مطرح شده است، گفت: گاهي اين شبهه مطرح ميشود كه صداوسيما با اين اقدام، حوزه تصديگرياش را وسعت بخشيده است؛ در صورتي كه اين فرمان رهبري معظم انقلاب كه نشان از بينش و آگاهي دقيق ايشان دارد براي ايجاد گشايش در حوزه رسانه است و صداوسيما را به عنوان سازماني تنظيمگر و تسهيلگر در زمينه صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي تعريف ميكند.
رئيس سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير با بيان اينكه صداوسيما در كنار تصديگري، تنظيمگري ميكند، گفت: رسانهها با اين تدبير ميتوانند از ذينفعان صداوسيما باشند و در حوزه رسانهاي كشور اجازه فعاليت رسمي بيابند. وي با بيان اينكه تنظيمگري سنتي به مفهوم استفاده از حربه قانون براي سلب اختيارات بود، گفت: تنظيمگري در اوضاع امروز و رسانهها بهمعناي تسهيلگري و خدمات دهي بهتر است.
سياهكلي با بيان اينكه سازمان فعاليتي مشاركتي دارد و تركيبي از بخش خصوصي و حاكميتي است، گفت: سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي با بهرهگيري از ظرفيت رسانه ملي برخوردي حمايتي با رسانهها دارد و ظرفيتي براي برندسازي در بخش خصوصي ايجاد ميكند تا از كاربران داخلي و خارجي حمايت كند.
وي افزايش مخاطبان رسانهاي جمهوري اسلامي ايران را از اهداف اين سازمان برشمرد و با اشاره به توسعه رسانهاي در فضاي مجازي و ظرفيت رسانههاي امروزي گفت: بر اين اساس، هم بخش خصوصي از قدرت تلويزيون بهرهمند ميشود و هم اين رسانهها ميتوانند به رسانههاي مكملي براي سازمان صداوسيما تبديل شوند. رئيس سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي، بالا بردن ترافيك داخلي تبادلات فضاي مجازي و كاهش ترافيك بينالمللي در داخل كشور را از اهداف ديگر اين سازمان برشمرد و گفت: حجم دريافت اينترنتي (بارگيري) در كشور ما اكنون بسيار بيشتر از بارگذاري است و اميدواريم با قدرت گرفتن اين رسانهها، اين نسبت معكوس شود.
وي با اشاره به داشتههاي ديني و اخلاقي مردم كشور ما و نقش اين سازمان در رعايت اين اصول در محتوا گفت: محتواي فضاي مجازي، تركيبي از محتواي صحيح و ناصحيح است و تلاش ما اين است كه محتواي اين فضا محتوايي صحيح و سالم براي مردم باشد. سياهكلي با اشاره به تلاش سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي براي كسب اعتباري بينالمللي در زمينه صدور مجوز محتواي سالم گفت: ما ميخواهيم به محتوايي برسيم كه صحت و اثرگذاري پيامش درست باشد و نوعي مدرك بينالمللي براي كسب اعتبار در ميان رسانهها باشيم.
وي با اشاره به اينكه بخش نظارتي اين سازمان بر پايه نظارت مردمي است، گفت: رسانههايي كه از اين سازمان مجوز ميگيرند بايد فضايي براي نظارت مردمي در نظر بگيرند و اين امر موجب بالا رفتن نظارت مردم در عرصه فضاي مجازي ميشود.
سياهكلي ايجاد سامانه رتبهبندي رسانهاي در اين فضا به نام "ساپرا" و ايجاد سامانهاي براي ثبت مالكيت فكري محتواها را از خدمات ديگري برشمرد كه اين سازمان به مشتريانش ارائه خواهد داد.
رئيس سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي با تشريح مراحل ثبتنام رسانهها براي درخواست صدور مجوز فعاليت گفت: سايت "avra.ir" براي ثبت اين درخواستها طراحي شده و رسانهها پس از تكميل فرم ثبتنام در اين سايت دعوت ميشوند و پس از كارشناسي تقاضايشان مجوز فعاليت آزمايشي از اين سازمان دريافت ميكنند. وي افزود: با توجه به اينكه بيشتر فعالان عرصه توليد و ارائه صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي، در زمينه محتوايي و خدماتي تخصصي كار نميكنند، طي توافقي با دانشگاه صداوسيما، دورهاي تخصصي براي مديران اين رسانهها تدارك ديده شده تا دانش اين كار را فراگيرند. پس از اين دوره و طي دوره آزمايشي، مجوز هر رسانه هر سه سال يكبار تمديد ميشود. رئيس سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي از همه كساني كه در زمينه فعاليت اين سازمان ايجاد ابهام ميكنند خواست قدر اين موقعيت فراهم شده را بدانند و به سازماني كه هدفش همكاري با فعالان عرصه صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي است كمك كنند تا اجازه فعاليت قانوني به اين فعالان دهد و سبدي رسانهاي براي مردم فراهم شود تا هر كس بر اساس سليقهاش رسانه مورد نظر خود را انتخاب كند. وي افزود: فعالان اين عرصه را سامان خواهيم داد و اين ساماندهي امكان بهرهمندي اين رسانهها را از ظرفيت رسانه ملي فراهم ميكند و كليد فعاليت رسانههاي جديدي را در كشور ميزند.
سياهكلي همچنين خواستار همكاري دستگاهها و نهادهاي كشور با اين سازمان شد تا گشايش رسانهاي در كشور محقق شود.